in memoriam

In Memoriam Jo van Rooij

 

Vorige week bereikte ons het trieste nieuws dat onze oud voorzitter de heer  Jo van Rooij was komen te overlijden. Jo voor velen beter bekend als Jopie was in de jaren negentig ruim 6 jaar lang voorzitter van SV Nijmegen.

Hij doorliep gedurende zijn jonge jaren de jeugdelftallen bij SV Nijmegen om vervolgens de grote overstap te maken naar het 1e elftal. Hij was keeper en maakte vele succes met het toenmalige elftal van dichtbij mee. Naast keepen kon hij ook een aardig balletje trappen. Dit liet hij naar zijn actieve carrière dan ook regelmatig zien bij het mede door hem opgerichte veteranen elftal. Een geweldig elftal met veel oud eerste elftal spelers die jaar op jaar kampioen werden en het zelfs voor elkaar kregen om een nieuwjaars wedstrijd van het 1e elftal te winnen. Hij was fanatiek en technisch als speler maar zijn beste eigenschap was om een speler van de tegenstander verbaal gek te krijgen. Dat pakte niemand hem af. Zijn gave was om iemand middels praten uit de wedstrijd te spelen en hierdoor dus geen bal meer goed raakte. Zelfs toen hij op late leeftijd nogmaals zijn keepershandschoenen op pakte om bij het 1e elftal te helpen praatte hij menig spits van de tegenstander uit de wedstrijd.

Na zijn actieve periode als voetballer heeft hij diverse functies bekleed bij onze vereniging. Van leider tot barmedewerker. Zo`n beetje alles heeft de revue gepasseerd. Hij was een organisator. Waar voor andere de deur vaak gesloten bleef kreeg hij hem spreekwoordelijk wel open. Hij was ook diegene die het voor elkaar kreeg dat onze jeugd een wedstrijd mocht spelen in het Goffertstadion en dat Edwin van der Sar met ons 75 jarig jubileum middels een helikopter ons bezocht . Prachtige momenten die vele van ons zich als de dag van gisteren herinneren.

Toen Jopie begin jaren negentig gekozen werd als voorzitter heeft hij er samen met zijn overige bestuursleden voor gezorgd dat SV Nijmegen een mooie groei doormaakte. Ons 1e elftal floreerde en won zelfs de wel bekende cup van Nijmegen en werd dat seizoen ook nog eens kampioen. Achter de schermen was hij een drijvende kracht en zorgde er mede voor dat het hen aan niets ontbrak. Hij was trots op het vlaggenschip en droeg hen een warm hart toe. Hij was er trots op zoals hij ook trots was op het feit dat SV Nijmegen in 1996 75 jaar bestond. Ook hierin was hij een stuwende factor en was niets te gek.

Nadat Jopie in 1998 de voorzittershamer had overgedragen bij SV Nijmegen zijn de club en hij langzaam elkaar uit gegroeid. Ondanks dit jammerlijke feit weet ik zeker dat SV Nijmegen en niet te vergeten zijn 2 overige passies AJAX en Bayern Munchen een mooi pekje hadden in zijn hart.

Namens het bestuur en leden van SV Nijmegen wil ik Jopie bedanken voor alles hetgeen hij heeft betekent  voor onze vereniging en wens ik Nadja, Mario en kleindochter Evi heel veel sterkte en kracht toe met dit enorme verlies.

 

WAJ Massa

Voorzitter SV Nijmegen